вторник, 29 октомври 2013 г.

 ЗА СТУДЕНТСКИЯ БУНТ И ИЗТОЩЕНАТА КРАНТА НА ЧЕРВЕНИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ

 След като  студентската окупация   излезе извън границите на  Софийския университет и столицата  и зарази  други университети в София и  страната (Великотърновски университет "Св.Св.Кирил и Методий", Нов български университет , Медицински университет в София, НАТФИЗ и др. ) , червената лампа в главите на другарите и аркадашларите  от управляващите партии най-после светна и резервните  им генератори за дезинформация и контрадезинформация  със скърцащ звук се задействаха, забълвайки кален и ръждив пропаганден поток . Нищо ново под Слънцето , разбира се. Едва ли има мислещ човек в изстрадалата ни държава , който да не признае,че компроматните битки в кал с  удари под кръста  и мръсни хватки са стихията на социалистите . "Благородна  завист" ни обхваща докато наблюдаваме този висш пилотаж на демагогското  изкуство , в който е включена тежката червена артилерия , "независими" интелектуалци , блогъри , университетски преподаватели, платени интернет тролове , дежурните партийни кариеристи  и всичко живо, което знае азбуката и може да си служи с клавиатура в услуга на власт имащите . Кой като безплатен ентусиаст, кой на "парче"  за брой коментари в интернет форумите и фейсбук , кой - срещу прилична сума адекватна на верността му към Партията.  Осъзнали заплахата от студентския бунт , другарите щедро развързаха кесията и дезинформационният поток изригна като кален гейзер заливащ виртуалното пространство. Където не може вече с танкове, става с медийни пропагандни снаряди . БСП по гръб не пада , а и в момента няма как , защото е застанала на четири крака пред ДПС и АТАКА и показва  "коалиционни" умения . Да не забравяме все пак,че социализмът е като СПИН, а СПИН не се прихваща на пост , молитва и четене на  Маркс и Енгелс.
    Но, дори и болна от  СПИН, Империята отвърна на удара !
    БСП развърза кесията  и освен мутрите - контрапротестиращи , беше принудена да извика от задгробния им живот и ветараните - титани на червената пропаганда  .Призовани от кораба -майка , поувехналите  и поизчерпани ,  но верни синове на Партията, загърбиха дребните дрязги и семейни закачки , облякоха ръждясалите  червени доспехи , извадиха затъпели словесни мечове и препуснаха леко накуцвайки срещу  младите бойци на Съпротивата  надавайки антинеолиберални викове . Опитът срещу младостта ! Демагогията срещу ентусиазма.  Затаихме дъх наблюдавайки сблъсъка .
    И ето. The Matrix  не ни разочарова . Един от най-верните агент Смитовци на партията - Петър Волгин ,  неиният ,уж  блуден, син, който , в края на краищата, все при Нея се завръща като му затрябват джобни , наплюнчи перото , наплюнчи и пресъхналата  си Муза и забълва страстни пледоарии . Между  обичайните плюнки и обвинения в користност и служба на митичния Сорос и  "олигархията" от страна на бунтовниците , демонстрации на историческо-религиозни  познания , семейните скандали с ГЕРБ и напъните да измъдри неизмъдрена досега метафора , Волгин  едно си знае и едно си бае: неолиберализмът е лош , свободната конкуренция  е лоша и не  отърва на синовете на Партията  , всички десни са идиоти с "мокри сънища' и единственото, което трябва да правим е да кадим тамян на "социалната държава"  , която ще постигнем само под мъдрото ръководство на БСП. Амин ! ( http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2396577 )
    До тук добре. Никой не оспорва,че социалната справедливост е нещо хубаво и светло и че равноправието е един от фундаментите на демократичната държава. Това, което е притеснително е, че между одите за социална справедливост, свобода, братство и равенство, като пръдня из гащи се промушва идеята, че само и единствено Партията- майка и вседържителка БСП може да ни ги поднесе на тепсия като баница с тиква ,а ние само мързеливо ще се протегнем да си отчупим по едно голямо и сладко парче.
   В опити да пришпори тая изтощена кранта - публицистичната си муза- другарят Волгин забравя един простичък факт: за 24 години ние имахме възможността да се "насладим" на няколко "социалистически" управления  и големи дози "социална справедливост" тип батко и братко , та затова нямаме нужда от трогателните  му изстъпления . В напъните си да роди нова метафора , Волгин може да скъса някоя вратна жила или да получи хемороид , но не и да ни убеди в социалната безкористност на Партията. Напразно е развързала  кесията си БСП за услужливата  му муза.
    Ние , таварищ Волгин, нямаме нищо против социалната държава , ако "социумът" не се състоеше от роднините и любовниците на БКП-то , а от целия български народ.  Та, докато държавните, тоест нашите парички, текат към джобовете на шуробаджанашкия рай на новата стара номенклатура , ние не ви щем "социализма" .Наречете ни претенциозни алитерати и слуги на "снобеещата олигархия" , но ние точно този "социализъм" за нищо на света не желаем да го мяркаме наоколо .Ние, другари,  отдавна не ви щем ни меда, ни жилото.
   Жалко, че и млади социалисти- кариеристи  пригласят на извадените Ви с клизма метафори  , за да се харесат на бащиците на Партията . Между  две диети за отслабване и зова на кюфтетата, младият червен , литературен  талант Александър Симов къдри мисли като разлистена лоза , докато съвсем се изгуби в лозето на червените си фантазии.
   А Вие, камарад  Волгин, Дачков енд со он , може и да си драскате поръчковите статийки , но като пробвате да направите бизнес и се сблъскате с привилегированата фирма на зълвата на дъщерята на  бившия член на БКП и нястоящ демократ г-н Хикс, към която текат  нашите и европейските пари ,  ще видите за каква "социална" държава иде реч и за каква " лоялна конкуренция" става дума  . Член на БСП може и да се става по роднински и сексуален път , както изтъкна другарят Кутев , но социализмът е страшно друг въпрос. И докато държавата продължава да хрантути батко , братко и цялата рода на управляващата върхушка и цялата е опасана с обръчи от фирми като миризливи бинтове върху гнойна язва ,  ще си тънем в мизерия като в топла , рядка кал и ще си въобразяваме ,че това е джакузи в спа-център .  А Явор Дачков леко ще попръцква глупости като балончета ...Пръц , пръц...десните са лоши...пръц , пръц, ГЕРБ са по-лоши...пръц, пръц неолибералите са най, най-лоши...

    В сравнение с шуробаджанашкия,  родниско-сексуален "социализъм" и словесен онанизъм на червените писарушки , даже най-крайният неолиберализъм е за предпочитане . Разбира се, тогава ще се окаже,че огромният процент от т.нар.  бизнесмени и олигарси , заченати изкуствено в червените лаборатории , не стават да мият и тоалетните в някоя бизнес сграда .
    Но, тоя спъстен възел ще го разчепкаме някой друг път.
    Не отива на хора ,гласували под строй за Делян Пеевски и на техните послушни трубадури ,да дават морални оценки на студентския бунт. Когато властта лъже, краде и упражнява геноцид над собствения си народ  в служба на наши и чужди корпоративни интереси , когато ни превръща в евтин работен добитък  и гангстерска  дупка ,  когато не подбира средствата за да задоволи ненаситната си алчност  и жажда за власт , няма никакво морално право да изисква от студентите да подбират средствата си в борбата за справедливост.  Всички сме наясно,че в БГ законът не служи на Бога, а на Мамона. Просто хвърлете един поглед на нормативната уредба на дейността на банките  , привилегиите за чуждите  "инвеститори" , концесионерите  и пр. и ще се убедите.
   Затова, не дърпайте тънката струна в душите ни, другари и не се крийте зад  "демокрацията" и "волята на мнозинството " от студентите  което било под "диктатурата" на малцинството .Не насъсквайте, по изпитани методи за разделение, едни студенти срещу други. ! Ако в БГ има малцинство, това сте вие  - управляващата от десетилетия  БКП-династия,  която мени кожата маските и цвета си , но не и алчната си , лицемерна същност. .Меко казано, странно е точно вие да говорите за демокрация . Наследниците на ония , които първи от целия соц лагер  с две ръце гласуваха за потушаването на  Пражката  пролет  през 1968 с помощта   на съветските танкове , в резултат на което загинаха стотици  а студентът Ян Палах се самозапали . Същите тия "демократи" от вашата партия - майка последни се извиниха за тази позорна страница в нашата история , но  никога не се извиниха за престъпленията срещу демокрацията  в собствената си държава .Всички помним Белене, другари .
      Може би след думата свобода, думата демокрация е тази ,с която най-много се е злоупотребявало и зад която са се спотайвали най-много нечисти души и интереси. 
   Преговорете си уроците по история, скъпи управляващи  и вижте ,че мнозинството никога не се е раждало като мнозинство. То винаги е тръгвало от единици ,  от малцинство , множало се е  и нараствало докато се превърне в мнозинство, в стихия, която повлича всичко по пътя си .
  Ще повлече и вас, неизбежно е.
   Не насилвайте страдащата си от артрит, алцхаймер и рядко щастие изтощена муза, другари.
   Годината е 2013 след Христа и ние имаме интернет.  
    
   

   
  
   

Няма коментари:

Публикуване на коментар